Ratkaisee ja rakentaa tukipolkuja

Wellfare Oasis Community

Hallituksen kaikki jäsenet ovat yhteisön perustajajäseniä. Heillä kaikilla on vakaa näkemys läpinäkyvän ja yhteistä etua ajavan toiminnan voimaan ja tuen antamiseen elämäntilanteen mukaan.

Hallitus 2020

Hallituksen jäsenien esittely kymmenien vuosien kokemuksella.

Jarno Eskelinen

Jarno Eskelinen

Toimitusjohtaja | CEO & Founder

Jarno on idean kehittäjä, kokemusasiantuntija ja pitkän linjan ruoka-avun vapaaehtoinen. Itsekin kovia kokeneena tuntee ja tietää, mitä on olla syrjäytynyt ja huono-osainen. Nyt asiat ovat jo paremmin, mutta halu auttaa ja tukea muita samassa elämäntilanteessa olevia on motivoinut muuttamaan toimintatapoja inhimillisemmäksi.

Lue lisää...

Hyvän elämän perustat rakennetaan huonoihinkin oloihin toisen tuella. Yksin ei tarvitse pärjätä. Osuuskunta Wellfare Oasis Community on tukipilari elämän eri vaiheisiin – tilapäisesti tai pidempiaikaisesti – osaksi yhteiskuntaa.

Vuonna 2015 tammikuussa perustamassaan Vantaan Apuraide ry:ssä hän on toiminnallaan tukenut tuhansia vantaalaisia leipäjonojen asiakkaita viikottain ja tuntee hävikkiruokalogistiikan ja huono-osaisuuden haasteet.

Jarno on Vantaan kaupunginvaltuutettu ja palkittu vuoden kaupunkiteko palkinnolla vuonna 2011, sekä hänellä on kuorma-autoon oikeuttava ammattipätevyys ja suorittanut Mercurian merkonomin tutkinnon vuonna 2019.

Petri Grönholm

Petri Grönholm

Puheenjohtaja | Digitaalinen sisällöntuottaja

Petri on animaatio-opettaja Mediastadi ammattikoulussa. Tätä ennen toiminut freelancerina ja oli tekemässä mm. ”Supermarsu” ja ”Valmentaja” -elokuviin efektejä, sekä toimii 2D / 3D / Audio / Live-sisällöntuottajana eri projekteissa.

Lue lisää...

Aiemmin toiminut ammattimuusikkona eri artistien taustoilla rumpalin roolissa ja tehnyt ohella myös opetus- ja studiotöitä. Opetus- ja ohjaustyöstä on kokemusta yli 10 vuotta.

Harrastuksiin kuuluu pöytäroolipelit, miniatyyrien maalaus ja nyt tauolla oleva vapaaottelu. On myös perustanut syrjäytymisen ehkäisyyn Helsingin pöytäroolipelaajat ry:n, joka järjestää ilmaisia pelitapahtumia halukkaille – erityisesti syrjäytyneille nuorille.

Elina Nykyri

Elina Nykyri

Sihteeri | Vammaisasiat

Koulutukseltaan FM, tilastotieteilijä ja tutkija. Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsen, käräjäoikeuden lautamies, sekä vammaisaktivisti.
Hän on korkeasti koulutettu ja hänellä on omakohtaisia kokemuksia pitkäaikaissairaan, köyhän, vammaisen ihmisen, työttömän, eläkeläisen ja omaishoitajan elämästä – Hän on siis kokenut köyhyyden omakohtaisesti ja on elänyt sekä vammattoman, että vammattoman arkea.

Lue lisää...

Elina on toiminut yli 20 vuoden ajan kolmen eri harvinaisen sairauden yhdistyksen hallituksessa (Suomen Turner -yhdistys, Harso ry. ja Suomen HAE -yhdistys), joista ollut Turner ry:n puheenjohtajana 7 vuoden ajan.

Elina tuo WOC:n toimintaan mukanaan vammaisten ihmisten ja heidän omaistensa näkökulmaa. Aiemmat työnantajat ovat todenneet, että hän on ahkera, oppimiskykyinen, ammattitaitoinen, yhteistyökykyinen, oma-aloitteinen sekä huolellinen. Elinalla on positiivinen ote elämään. Hän ei anna helposti periksi ja on innokas oppimaan uutta.

Ritva Laitinen

Ritva Laitinen

Toimistosihteeri

Toiminut Vantaan Kaupungilla sosiaali- ja terveysvirastossa aj. 1985-2018 toimistosihteerinä. Viimeisin työpaikka oli täydentävän toimeentulotuen neuvonta, josta jäi eläkkeelle. Ollut Vantaan käräjäoikeudessa lautamiehenä yhden kauden, sekä Myyrmäen aluetoimikunnassa. Käynyt perhetyön peruskurssin Vantaalla vanhusten hoitoon liittyen. Nykyään Vantaan Apuraide ry hallituksessa. Vahvuuksia ovat avoimuus, sekä erilaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen.

Pirjo Vilenius

Pirjo Vilenius

Henkilöstöasiat

Ollut koko työuran RAY:ssä töissä. Virka oli rahoitussihteeri ja luottamusmiehenä lähes koko työuran ajan. Samoin TS- valtuutettu. Ollut myös RAY vapaa-ajan rahastonhoitaja ja kirjanpitäjä.

Tehnyt muun muassa Helsingin kaupungilla vapaaehtoisen sovittelun töitä. Vantaalla  lautamiehenä noin 9 vuoden ajan.  Yhden kauden ajan Sosiaali & terveyslautakunnan jäsenenä. Ollut myös Peltolan koulun johtokunnassa, sekä luokkatoimikunnan puheenjohtaja.

Roni Kantola

Roni Kantola

Digitaalisen sisällönhallinta

Ympäristöekologian opiskelija Helsingin yliopistossa ja hyvin monesta asiasta kiinnostunut generalisti. Ydinosaaminen on vapaassa ideoinnissa, näppärän intuitiivisessa synteesissä ja hartaassa suunnittelussa, oli sitten kyse taiteesta, tieteestä tai muista menetelmistä.

Huono-osaisten ja ympäristön hyväksi toimimiseen tarvitaan uudenlaisia digitaalisia työkaluja ja alustoja, joista on sitten hyötyä muillekin.
Halu olla mukana kaikenlaisessa kehittämisessä.

Haluatko olla osana tiimiä?

Liity nyt!

Vuonna 2017 Vantaan Apuraide toimitti lahjoitettuja elintarvikkeita noin 150 000 kg ja vuonna 2018 noin 250 000 kg vuodessa apua tarvitseville.

Sosiaalisia marketteja on perustettu EU-tutkimuksen / raportin mukaan mm. Iso-Britanniassa vuodesta 2013 alkaen – Niiden suosio kasvaa nopeasti ja ne palvelevat kymmeniä tuhansia asiakkaita kuukausittain.

Copyright 2019–2020 © Wellfare Oasis Community